Перейти до вмісту
Постачання електроенергії

Електробезпека споживачів

З метою забезпечення своєї електробезпеки:

Запам’ятайте! Найчастіше трапляються нещасні випадки при виготовлені і використанні саморобних подовжувачів та електроприладів.

При використанні електроенергії в побуті:

Щоб уникнути випадків електротравми необхідно знати наступні правила електробезпеки і дотримуватись їх:

УВАГА!!!! Якщо людина потрапила під напругу не доторкайтесь до неї руками а швидко вимкніть електроустановку (вимикачем, рубильником, чи перерубайте провід сокирою, лопатою з сухим дерев’яним держаком), відтягніть потерпілого за сухий одяг, що відстає від тіла. Після цього, необхідно негайно розпочати надавати першу допомогу (штучне дихання, зупинити кров, накласти шину) і викликати лікаря! В супереч поширеній думці, забороняється закопувати потерпілого в землю так як ці дії не принесуть користі, це лише може привести до загибелі потерпілого. Будьте уважними та обережними!

Використання з пошкодженою ізоляцією увімкнених в електромережу електроприладів, на відкритому повітрі може стати причиною електротравми, тому що ЗЕМЛЯ — ПРОВІДНИК ЕЛЕКТРИЧНОГО СТРУМУ!

У випадку, якщо Ваші лінії електропередач пошкоджені, організуйте охорону місця пошкодження та негайно повідомте про це за номерами телефонів +38 (044)390 77 07 або надішліть листа електронною поштою на адресу:office@eastgaz.com, або заповніть форму звернення на сайті Товариства. При цьому в темі звернення обов’язково зазначається «Загроза електробезпеки».